Wat betekent het einde van Windows 7 voor jouw bedrijf?

Wat betekent het einde van Windows 7 voor jouw bedrijf?

Nog maar een paar dagen en dan is het zover. Op 14 januari 2020 eindigt de ondersteuning op Windows 7 software. Concreet betekent dit dat er geen technische ondersteuning en software-updates meer worden geleverd. Draaien er binnen jouw organisatie nog computers of laptops op Windows 7, dan raden we je aan om zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Windows 7 is uitgebracht in 2009. Microsoft gaf destijds al aan dat zij 10 jaar productondersteuning zouden bieden. Het einde van Windows 7 komt nu dus echt dichtbij. Ondanks dat Microsoft heel duidelijk is, wordt Windows 7 nog steeds in veel organisaties gebruikt.

Wordt Windows 7 onveiliger?

Omdat er door Microsoft geen beveiligingsupdates meer worden uitgegeven, wordt het onveiliger om met Windows 7 te werken. Kwaadwillenden weten natuurlijk ook dat deze software kwetsbaarder worden en zullen ongetwijfeld proberen met de nodige virussen en spyware in te breken bij organisaties.

Kun je Windows 7 dan nog wel blijven gebruiken?

Omdat er door Microsoft geen beveiligingsupdates meer worden uitgegeven, wordt het onveiliger om met Windows 7 te werken. Daarom adviseren we allen om over te stappen naar Windows 10.

Overstappen naar Windows 10

Optie is om over te stappen naar Windows 10 en nieuwe hardware. De nieuwe apparaten zijn niet alleen een stuk sneller en lichter, maar ook veel krachtiger en veiliger dan de oudere hardware. Bijkomend voordeel is dat ze vaak aanzienlijk goedkoper zijn dan een pc die je 6 jaar geleden kocht. Is niet alleen Windows maar ook je pc aan vervanging toe? De ICT-beheerders van Qfast adviseren je graag over de mogelijkheden.

Blijf altijd verbonden

14 januari 2020 is niet ver weg meer. Zorg er daarom voor dat je snel je zaken op orde hebt. Wil je meer informatie over de antivirus oplossingen van Qfast ICT of meer weten over de mogelijkheden om over te stappen naar Windows 10? Wat jouw wensen ook zijn, wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden. We zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0306585999 of stuur een email naar support@qfast.nl