Voldoet uw organisatie al aan de nieuwe datalek wetgeving

Regelmatig leest u het in het nieuws over de problemen rond de beveiliging van data. Een hacker bijvoorbeeld, die inbreekt op een netwerk en niet alleen het netwerk platlegt, maar ook ook complete databestanden ontvreemdt.

Hierdoor komt privé-informatie op straat te liggen.

Per 1 januari 2016 komt er een nieuwe wet die de meldplicht regelt bij een eventueel datalek. De meldplicht houdt in dat bedrijven en overheden bij een datalek direct melding moeten doen bij het College bescherming persoonsgevens (CBP). Van bedrijven die persoonsgegevens gebruiken wordt verwacht dat door ‘passende technische en organisatorische maatregelen’ de beveiliging van databestanden nog beter wordt geregeld. Moderne ICT krijgt hierbij een sleutelrol toebedeeld.

CBP krijgt trouwens per 1 januari 2016 een nieuwe naam: Autoriteit Persoonsgegevens. Er wordt nu al gemeld dat een organisatie die een datalek ten onrechte niet gemeld heeft bij deze autoriteit, een maximale boete van € 810.000,- tegemoet kan zien. Het is maar dat u het weet. Voorkomen lijkt ons in dit geval beter dan genezen.

Wij informeren u graag over de verschillende technische mogelijkheden en diensten die wij leveren rond beveiliging van netwerken en de inrichting van datacenters met bijbehorende supersnelle en beveiligde verbindingen.

Voor meer informatie over meldplicht datalekken:  https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/melden/meldplicht-datalekken.

Omdat Qfast lang aan de weg timmert, profiteert u steeds van toegang tot de nieuwste en snelste technieken die beschikbaar zijn. We zijn een compacte organisatie. Daardoor zijn onze processen strak en gestroomlijnd. We bespreken vooraf de verwachtingen, zodat u weet waar u aan toe bent. Omdat wij ons inleven in de behoefte van onze klanten, bieden we altijd een tailor made pakket.

Zijn er vragen, schroom dus niet om Qfast te bellen. We hebben één nummer en er zijn geen wachtrijen. Ook voor in uw ogen simpele vragen zijn wij altijd bereikbaar. Bel de Qfast-desk 030-6585999.

One comment

  1. Pingback: Security Monitoring - Qfast

Comments are closed.